Alla inlägg den 3 april 2008

Av Leif - 3 april 2008 19:08

Det går an om än i sakta mak. Ont i kroppen och feber men jag håller mig upprätt. Som sagt, det går och man hinner tänka sina tankar färdigt. Och vila och även att inte tänka. Har försökt att uppdatera min webshop lite idag. Det känns meningsfull att göra något som kan höra hemma på nyttokontot. Försökte också jobba lite. Det gick väl sådär. Kom hem trött. Man vill snabbt bli och vara bra.

Har även kollat på lite film. Igår blev det Sista kontraktet och idag kollade jag på Casino Royale.

En del TV har det också blivit. Råkade hamna på Debatt på SVT. Jag brukar kolla på det ibland men nu går det faktiskt inte. Janne Josefsson klarar jag inte av. Han är bara för slipprig och arrogant. Att han fick stora journaslitpriset för att ha smygfilmat och "avslöjat" att det fanns främlingsfientlighet bland valstugearbetare är verkligen ett stort lågvattenmärke. Både metod och uppsåt stank. Att det ens gjordes en grej av det är märkligt. Det vet väl alla att det finns överallt. Hos valarbetare och hos....just det; journalister. Men de slipper undan granskning. Har man mediets makt så har man.

Så då använder jag min makt; att inte titta. En journalist som inte blir sedd eller läst är ju faktiskt; ingenting.

Av Leif - 3 april 2008 19:07

Varför är det OK att i reklamen framställa en man som en tönt? Just nu går reklam på OK....gällnade en man som har problem med sin bil. Han har ofta sin son med som kommer med kluriga kommentarer till sin pappa som bevisligen inte klara av att laga bilen. Pappan ringer i panik flera gånger till sin kompis för att få råd. Han har även "i panik" kapat av en del tydligen viktiga kablar etc. Vi ska skratta åt den töntige och minnas reklamen. Och den har ju fungerat. Men varför är det OK att framställa mannen som en tönt?

Sen har vi den rekordemesige Teliamannen som hela tiden gör bort sig inför sina datorvana barn. Han gör fel, får spam och har svårt att skilja äkta från falska mail osv. VI ska himla med ögonen och tycka att han Verkligen gör bort sig.

Dom har ju satt etiketten upp å ned.... säger ketchupmannen från gnällbältet.

ICA-Stig och hans manliga kamrater gör det inte bättre. Osv.

Att tänka sig samma reklam där vi ska skratta åt en kvinna är otänkbart. Eller har jag missat allt?

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

Om jag vann 3,6 miljoner så skulle jag;
 Lösa mina lån
 Ge allt till mina barn
 Ge allt till andra. Världen svälter!
 Resa
 Köpa hus/stuga
 Köpa ny bil
 Spara allt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards